A kezdetek kezdetén
 
Mint mindeggyik (szinte mindeggyik ember) én is gyerekkoromba (még mindig gyerek vok) kezdtem el a horgászatott. 11évesen teljesen megfertőzőtt a horgászat bár még horgot meg semmit nem tudtam kötni nekem akkor is kezdet az akkori egyszerű kis 2.70es még a keresztapámtól kapott botott régi etetőkosárral régi horgokkal bejutattam alig 10méteerről a partra. Már akkor is boldog voltam amikor a ?Peremvárosi tóba? egy törpe harcsát aaksztottam meg a haltól teljesen féltem alig mertem megfogni.Kis merítőhálommal mindig örömmel merítgettem az alig 10dekás példányokat. Aztán a későbbi időszakba én is fejlődtem mint a horgászcikkek megtanultam horgot kötni, megtanultam karabinert kötni, megtanultam szereléket kötni igaz eleinte még jó 30percig csak a szereléket kötözgettem de nagyon örültem akkor ennek is. 12évesen megkaptam az első gyerek horgászengedélyemet. 13évesen már akaszgattam a pontyokat és szinte minden horgászat alatt fogtam valamit.(Dunaharaszti) Ekkor részt vettem 2.jára a Peremvárosi horgásztavon egy baráti (tag) horgászversenyen ahol az uszos horgászattal kezdtem el foglalkozni hamar rájöttem h. Közelse olyan könnyű mint az egyszerű fenekező horgászat. Majdnem 2kg öszfogással a 2.helyen végeztem gyerek kategóriába. Jutalmam: életem első horgászládája és bele pár kellék. Mostanra az a láda teli van kül. Kellékekkel és én is szereztem egy kis tapasztalatot. 14évesen már Gyálon kergettem a halakat amiből igen szépen fogdostam. Főként pontyokat de életem első amurját is ami 4kg körüli volt és az első nagybbacska keszeget és kárászt (1kg) körülieket. De pontyot is sikerült zsákmányolnom 4-5kg körül volt a legnagyobb. Most 15éves vagyok és 2barátommal azt határoztuk el h. Alapítunk egy horgászcsapatot ami a ??Fundy Carp Team?? nevet kapta célunk: a halakkal való kiméletes bánásmód, a bojlis hrgászattal való ismerkedés, tapasztalat gyüjtések, egymás segítése, és az önzetlen és alázatos horgászat. Remélem h. a bojlis horgászattal sikerül megismerkednünk a nyár folyamán...és jól összeszokott csapat leszünk amivel remélem közösen sikereket fogunk elérni a későbbiek folyamán!
 
Írta: B. S.
 

FOLYTATÁSA  KÖVETKEZIK!!!!ű

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Horgász múltam

Süt rám a forró nap sugara, közben kezemben szorongatom a méternyi hosszúsaágú botomat minek a végén egy kékszínű műanyag kiskacsa úszkál. Miközben egyrecsak dobálgatom a Palotás horgásztó vítébe a cejgomat. 
         Egyszer csak rámszól mamám . Józssika gyere menjünk ebéldelni , addig papa it marad a botokkal. Ahova mentünk tujákkal körbevett faház volt. Ez a szép hosszú kert volt a nyaralónk.
         Mindig szerettem elmenni a Palotási tóra.Kis korom óta ot horgásztam.Ennek fejében a halfogás
is kedvező volt , főleg a bojlis horgászok körében.Ám a harcsa horgászok sem szégyenkezhettek.
Egypárszor voltam éjszaka is a családdal,de inkább pontyot illetve keszeget és dévért fogtam.
     Nem is volt olyan rossz.
          Sajnos az utolsó évek be nem volt lehetőségem anyit lemenni.
Helyette jártam a környéki tavakat  kisseb ,nagyobb sikkerel . Lehet ,hogyelsajátíttottam dolgokat a horgászatból,de méd okat kell tanúlnom. Én is önző,kabzsi modón viselkedtem ,de rájöttem ,hogy a természet szépségét kell nézni és nem mást.
   Az utóbi időben az életem gyökerestűl megváltozott és találtam egy olyan társat akivel eggyüt működhetek.A hibáimból tanúltam és innentől fogva máshogy fogok viselkedni.

 

 Írta: G.J.

Oldalmenü
Szavazás
Melyik termékcsaládod használod?
Big Carp
SBS
Black label Baits
Dynamit Baits
Pelzer
Naptár
Diavetítő